Portal documentatie, articole si tutoriale

Cauta articole, tutoriale, discutii sau recomandari pentru cele mai frecvente probleme intalnite pe platforma noastra

Configurare si accesare FTP

FTP este un protocol care te ajuta sa transferi fisiere intre calculatorul local si contul de la Livehosting. Facilitatile oferite de FTP iti vor permite sa vizualizezi si sa operezi contul tau de la Livehosting ca si cum ar fi un folder de pe calculatorul tau local.

In primul rand trebuie creat un cont FTP din panoul de control WebsitePanel (cp.domeniutau.ro)-> FTP Account -> Create FTP Account

Ftp account

Daca ai Windows  – Apasa Start in Windows, Run si tasteaza ftp://ftp.YourDomain.com . Daca, de exemplu, numele domeniului este popescu.ro, atunci ar trebui sa introduci ftp://ftp.popescu.ro
In fereastra care iti va apare pentru introducerea parolei, introdu parola pe care ai setat-o mai sus. Din acest moment vei accesa spatiul tau de la Livehosting ca si cum ar fi un folder Windows normal!

Utilizand un program specializat de transfer FTP – Daca cerintele tale sunt mai complexe si metoda prezentata mai sus nu iti este suficienta atunci poti apela la unul dintre programele de transfer FTP. Daca nu ai niciunul instalat, atunci poti descarca pe cel care ti se pare cel mai potrivit. Retine ca adresa serverului tau de FTP este ftp.YourDomain.com si parola de acces este cea pe care ai setat-o la crearea contului FTP.
In general, pentru a accesa serverul de FTP al site-ului tau utilizeaza:

  • Server FTPftp://ftp.YourDomain.com
  • Username: userul creat in WebsitePanel
  • Parola: parola setata in WebsitePanel