Portal documentatie, articole si tutoriale

Cauta articole, tutoriale, discutii sau recomandari pentru cele mai frecvente probleme intalnite pe platforma noastra

Ce sunt certificatele SSL ?

De ce sa folosesc SSL ?

Principalul motiv pentru folosirea unui certificat SSL este encriptarea datelor trimise prin internet in asa fel incat doar recipientul sa le poata intelege. Acest lucru este important pentru ca datele pe care le trimiteti (parole, usernames, date bancare etc.) trec prin mai multe servere pana la destinatie. Oice server sau hacker dintre dumneavoastra si serverul destinatie poate citi cu usurinta aceste date daca nu sunt encriptate cu un certificat SSL.

Cum functioneaza certificatele SSL ?

Toate certificatele SSL sunt formate dintr-o cheie publica si o cheie privata. Cheia publica este folosita pentru a cripta datele trimise din browser catre server, aceasta fiind si cheia distribuita clientului, iar cheia privata este folosita pentru decriptare. In momentul in care un browser acceseaza un server securizat, are o loc o autentificare intre server si client. Accesarea unui site securizat va afisa in browser un lacatel de culoare aurie (sau verde) care certifica ca transmiterea datelor se face securizat.

Pe langa securizarea siteului, certificatele SSL ofera si posibilitatea de a securiza si comunicatia prin email, astfel puteti trimite si primii mesaje in mediu securizat, garantand identitatea. Emailurile nesecurizate pot fi usor interceptate in retea si citite de persoane neautorizate, chiar si atunci cand verificati emailul intr-o retea wireless publica.

Cum pot cumpara un certificat SSL ?

LiveHosting ofera mail multe tipuri de certificate SSL de la RapidSSL si GeoTrust.

Pasii de urmat pentru cumpararea unui certificat sunt:

  • stabiliti ce tip de certificat doriti
  • comandati acel tip de certificat precum si 1 ip dedicat 
  • asigurativa ca adresa de mail admin@domeniultau.ro este activa si valida
  • trimite un mail la vanzari@livehosting.ro in care sa specifici domeniul sau subdomeniul pentru care doriti SSL-ul

Daca site-ul este hostat pe serverele noastre atuncea de instalarea certificatul o sa ne ocupam noi. Daca comandati un SSL de tip Wilcard atuncea trebuie sa comandati atatea ip-uri dedicate cate subdomenii doriti sa protejati.